Android Telefonlarda Rehber Yedekleme
Sitemizde anlattığımız tüm konularda yedekleme işleminin önemini ve format atma işleminden önce telefonunuzda bulunan bilgilerin yedeklenmesi gerektiğini anlatmıştık.Bu konumuzda ise android cihazlarda yedekleme işleminin nasıl yapılacağını anlatacağız.Yani sıfırlamak istediğiniz akıllı telefonunuzun içerisinde birçok bilgi bulunmaktadır.Bu bilgilerden ise en çok işimize yarayanı ise rehberimizdir.Yani iş hayatımızda olsun yada günlük hayatımızda birçok işimiz buna bağlıdır diyebiliriz.Bu bilgilerin silinmesi ise işlerimizin aksamasına neden olabileceği için belirli aralıklarda bu bilgilerimizi yedeklemeliyiz.
Yedekleme işlemi için ise birkaç yöntem kullanabilirsiniz.Yani telefonunuzda bulunan rehberi yedeklemek için ister bilgisayarınıza istersenizde gmail yada bulut sunuculara yükleyerek rehberinizi koruyabilirsiniz.
1-Bilgisayara yedeklemek
2-Gmail adresine yedeklemek
3-Bulut sunuculara yedeklemek
4-Hafıza kartına yedeklemek
1-Bilgisayara Yedekleme
Akıllı telefonunuz üzerinde rehberinizin bir yedeğini alarak bunu bilgisayarınızda saklayabilirsiniz.Daha sonra ise bu yedekleme işlemini format atma işleminden sonra tekrar telefonunuza yükleyerek kullanmaya devam edebilirsiniz.Bilgisayara yükleme işlemi için ise isterseniz farklı bir yöntem olan Samsung Kies programını kullanarak yedekleme işlemide yapabilirsiniz.
Yukarıdaki görselde Kies ile yedekleme işlemini görüyorsunuz.Bu program ile sadece rehber değil telefonunuzda bulunan mesajlar,Notlar vb. birçok bölümünde yedekleyebilirsiniz.
2-Gmail Adresine Yedekleme
Telefonunuzda bulunan rehber menüsünden eşitleme yaparak cvf uzantısı şeklinde telefonunuzda bulunan bilgileri Gmail adresinize yedekleyerek format atma işleminden sonra tekrar yükleyebilirsiniz.Tabi burda dikkat etmeniz gereken farklı bir nokta var diyebiliriz.Ne olursa olsun Gmail şifrenizi unutmamalısınız ve aksi halde bilgileriniz orada kalacaktır ve ulaşamayacaksınız.
3-Bulut sunuculara yedeklemek
Gmail benzeri bir işlem ile bazı bulut sunuculara rehberinizi yedekleyebilir ve saklayabilirsiniz.Burada da şifrenizi unutmamalısınız.Sadece rehber değil birçok bilginizide saklayabilir ve daha sonra tekrar telefonunuza yükleyebilirsiniz.
4-Hafıza Kartına Yedekleme
Telefonunuzda bulunan İçe-Dışa aktar menüsü ile telefonunuzda bulunan rehberinizi hafıza kartına aktarabilir ve zarar görümesini engelleyebilirsiniz.Diğer seçeneklerde olduğu gibi burayada .vcf uzantılı olarak bilgileriniz kayıt olacaktır ve format atma işleminden sonra kullanabileceksiniz.
Yukarıda bulunan tüm yöntemler sayesinde format atma,sıfırlama gibi yöntemlerden önce yada telefonunuzda oluşabilecek yazılımsal hatalardan önce yedekleme işlemi yapmanızı sağlayacaktır.Tabi bu yedekleme işlemini sadece format atma işlemi değil sürekli olarak belirli aralıklarda yedekleme yapmanızda fayda var diyebiliriz.
Bu yöntem hakkında ne düşünüyorsunuz?
Çok faydalı olmuş çok teşekkür ederim ama acaba bilgisayara yedekleyince tekrar telefona yüklerken bi sorun çıkar mı yani en kolay yöntem hangisi olabilir ? Bilgisayara yedekleyecegim hayırlısı olsun
Bilgisayar üzerinden yapmak daha güvenilir olacaktır. Bilgilerinizi yedeklemiş olursunuz ve sorun çıkarsa tekrar bilgisayar üzerinden alabilirsiniz.
Merhaba bu mükemmel bi yazı olmuş tebrik ederim
Teşekkürler ilgi ve alakanız için…
Gerçketen rehber yedekleme ile ilgili çok faydali bir yazı olmuş.
Teşekkürler Hakan bey… tekrar bekleriz. 🙂